Organiseren van jezelf

Vraag je je af hoe je het alles in balans moet houden terwijl er altijd zoveel is dat je aandacht vraagt? Als Personal Coach hoor ik vaak van de coachees die ik begeleid dat ze een druk en te vol hoofd hebben. Vaak hebben zij weinig of geen tijd voor zichzelf, een overvolle agenda en daarnaast knaagt dat schuldgevoel omdat er nog van alles moet gebeuren. De balans tussen werk/privé klopt niet meer. Als gevolg hiervan kan het voorkomen dat je teveel keuzes ervaart en je keuzes ook gaat uitstellen. Als Personal Coach ga ik samen met jou onderzoeken waardoor dit veroorzaakt wordt. Is de achterliggende oorzaak helder, dan  kunnen we vervolgens werken aan jouw gedrag en deze patronen gaan doorbreken. Ook coachees die perfectionistisch van aard zijn, alles goed willen doen en de lat vervolgens veel te hoog leggen help ik met het geven van inzicht en het aanreiken van oplossingen om hiermee om te gaan.

Waar loop je tegen aan?

 Herken je je in 1 of meerdere uitspraken?

  • Als ik iets doe moet het wel perfect zijn, toch?
  • Ik doe vaak 3 dingen tegelijk maar niets is af…
  • Ik zie door de bomen het bos niet meer, het is zoveel
  • Als anderen mij dingen vragen te doen, dan doe ik die onmiddellijk maar mijn eigen dingen blijven liggen
  • Steeds dingen voor mij uitschuiven, uitstellen, daar ben ik goed in
  • Eindeloos lang over dingen doen die eigenlijk niet veel tijd kosten

Hoe werk ik?

Door jou te leren anders naar de situatie te kijken krijg je vaak zelf inzicht hoe je bepaalde dingen anders kunt doen. Als Personal Coach help ik je hierbij door het stellen van open vragen en het aanreiken van praktische oefeningen. Als coach ben ik jouw persoonlijke steuntje in de rug dat je nodig hebt om dingen anders te gaan doen.

Nadat je een vrijblijvend advies hebt aangevraagd, neem ik contact met je op. We plannen een telefonische afspraak waarbij je mij kunt vertellen waar je tegenaan loopt. Vervolgens plannen we aansluitend een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Heemstede of op jouw woon- of werklocatie.

Besluiten we vervolgens met elkaar door te gaan dan ontvang je van mij een voorstel voor Personal Coaching met daarin de offerte en jouw persoonlijke stappenplan. Na akkoord op het voorstel gaat de coaching van start.

Mijn aanpak kenmerkt zich door persoonlijke aandacht voor jou en wat er speelt in jouw leven. Mijn coachsessies doorlopen altijd vijf fasen. We beginnen met het inzicht, waarom doe je de dingen die je doet? Vervolgens volgt bewustwording, wat betekent dit voor jou? Na deze fase krijg je weer overzicht, zodat je vervolgens in actie kunt komen en de eerste stappen kunt zetten naar de ideale situatie. Om blijvend resultaat te behalen is er stap 5: hoe zorg je dat de verandering in je systeem blijft.

De middelen die ik inzet, zijn timemanagement, keuzemanagement, effectief  communiceren, efficiënt werken, een (jaar) planning maken, assertiviteit ( grenzen stellen en opkomen voor jezelf). Ik put hierbij uit verschillende methodes met een twist op basis van de jarenlange ervaring met cliënten.

Ik werk werkt volgens de ethische gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO).

Wat levert Personal Coaching jou op?

Mijn coachees ervaren mij als een coach die goed kan luisteren. Na het volgen van mijn coachprogramma ervaren ze weer rust en ruimte in hun hoofd. Ze zijn trots op zichzelf,  meer tevreden en ook blij dat ze weer grip hebben op hun situatie. Negatieve patronen zijn vaak doorbroken waardoor coachees die ik heb begeleid ook echt een merkbare verandering in hun denken en doen ervaren en daardoor ook in hun leven. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Wie is Well Organized?

Pauline Muller-Hensen: “Ik ben Personal Coach en Professional Organizer. Organiseren van binnen naar buiten maar ook omgekeerd. Mijn manier van werken is persoonlijk, praktisch en oplossingsgericht. Hoe we over dingen denken en hoe we ze doen, hebben we meegekregen in onze opvoeding of het zit in onze aard. Dit betekent niet dat als je vaak tegen iets aanloopt, je dat maar moet accepteren. Veranderen om zo wat je wel wilt te krijgen, is een uitdaging en een avontuur. Kleine stappen, groots resultaat. Ik ga met je mee.”