Als je gestrest bent dan uit zich dat uiteindelijk in lichamelijke en psychische klachten. Je verliest vaker het overzicht, bent sneller moe en minder productief. Daardoor functioneer je niet optimaal op je werk of in je privéleven. Een situatie waar je zelf soms moeilijk weer uitkomt. Willen en kunnen is uit balans en dit ervaar je als een gebrek aan tijd, ruimte en/of energie.

Stressklachten verminderen

Tijdens het kennismakingsgesprek en in het intakegesprek onderzoeken we samen op welk gebied het probleem ligt. Gaat het om tijd, ruimte en/ of energie? De uitkomst bepaalt welke middelen ik inzet, zoals timemanagement, keuzemanagement, RET, NLP, grenzen stellen, ontspanningstechniek of voedingsadvies. De begeleiding is concreet en praktisch. Hoe uit zich jouw stress? Wat maakt dat je zoveel stress hebt? Hoe kan je hier anders mee omgaan? Hoe pas je inzichten en oplossingen toe in je dagelijkse leven en werk? Gesprekken, oefeningen en opdrachten wisselen elkaar af.
 
Ik gebruik de kracht van positieve psychologie. De focus ligt niet op jouw probleem, maar op de oplossing ervan. Niet werken vanuit wat je niet kan, maar vanuit wat je wel kan.

Vaak zijn 5-7  coachingsessies voldoende om beter met jouw stress om te gaan en je weer sterk en energiek te voelen.

Resultaat: overzicht, structuur, ruimte, rust, betere resultaten, meer energie, meer plezier.

Lees ook:
Grip op je tijd
Grip op je energie
Grip op je ruimte